“Когато си отидат отвратените, остават отвратителните“.

Image
В България става атентат. Умират хора. А министър-председателят Бойко Борисов обръща внимание, че самоубиецът, носил взрива е бил с нови дрешки. Марка – “Адидас”. Според Цветан Цветанов пък той изглеждал като “всяко нормално лице”.

В задачата се пита – ако беше облечен със стари дрехи, Версаче, например, или Найк, това щеше ли да промени обстоятелствата?

Или това е поредната подсказка за степента на важност на човешкия живот за премиера.

Напоследък, все по-често си спомням за случая Мирослава от Перник. Тогава през смях същият тоя човек, на когото му е важна марката “нови дрешки”, обясни как ще награди кучето, намерило трупа. И се смееше наистина.

Сега, след първия атентат в новата история на България, при който жестоко бяха убити хора, той се вълнува от дрешките. А облеклото на жертвите,няма ли да го обсъди?

Другият момент – самоубиецът “изглеждал като всяко нормално лице”. В смисъл – ако беше облечен с балтон и ходеше с маршова стъпка, щеше ли да бъде по-разпознаваем за Цветан Цветанов? Или трябваше да носи табелка “аз съм терорист, възнамерявам да взривя автобус с еврейски туристи”?

Наистина не схващам нищо от тази страна. Нищичко.

Не схващам и как на сайта на президентството се появява документ с името “Стратегия за интеграция на ромите”, а името на файла му е “13.NationalStrategyIntegrateMangali.pdf”. И как за това няма отговорен?

Разбирам едно – достигам лимита на степента си на отвращение. И нямам никаква представа какво следва после.

Може би Радой Ралин е поставил диагнозата за леталния изход на България. “Когато си отидат отвратените, остават отвратителните“.

Остават отвратителните.

Мир на праха на загиналите. И на всички останали.

Advertisements

3 thoughts on ““Когато си отидат отвратените, остават отвратителните“.

  1. “Когато си отидат отвратените, остават отвратителните“. Какви са сега Цветан Цветанов и Бойко Борисов ???…..Отвратителни ????….. не съм съгласен.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s