Новият Хитлер

Той е недооценен художник (рисува картинки по време на заседания на Министерския съвет и скици на котенца пред журналистки).

Той строи магистрали (през няколко дни открива по няколкостотин метра път, скоба в скобата – скоро ще започне да реже лента и на 10 метра асфалт).

Има си своя Хайнрих Химлер (ХХ) в лицето на Цветан Цветанов (Цв.Цв.). Вярно, не е шеф на Гестапо, но пък кой с каквото разполага – в случая МВР.

Има своя доктор Менгеле в лицето на печални известния Лъчо Мозъка.

Той раздава правосъдие у нас. А от днес размахал пръст на държавите, искащи пари от Германия. Поне така твърди пресцентърът на ГЕРБ. Борисов за нов световен ред.

„Поскарах се малко на държавите, които само искат пари от Германия, а в същото време – не си привеждат бюджетите и дефицитите в съответствие с Маастрихтските критерии“, казал Бойко Борисов в четвъртък на конгреса на ЕНП.

Преводът – за пред българското общество, жертва на медийни манипулации и откровена посредственост, е следният: оправих България, заемам се сега с ЕС.

Европа само това чака, както знаете – твърдата ръка на Борисов да раздаде шамари на непослушните и така родният пожарникар да загаси пламъците на социалното недоволство на континента. Защото – заговори ли Бойко Борисов, европейските лидери млъкват, САЩ преустановява предизборната си кампанията (като митническа проверка в пивоварна) и световното внимание мигом се приковава върху великия строител на 21 век.

Часове преди да се „поскара“ на европейските лидери, Бойко Борисов обясни, че титаничният сблъсък между ПЕС и ЕНП щял да бъде догодина в София. Разбирай – изборите у нас.

Тук е много важно да припомним миналото на така свидния ни министър-председател. От пожарникар рязко се превръща в мутра, от мутра в охранител, от охранител в милиционер, от милиционер в кмет, от кмет в премиер. Ако не сте успели да заприходите информацията препрочетете изречението пак.

Този бекраунд трябва да е достатъчен за да си представите въображението на човека, който смята, че се е „поскарал“ на европейците, дето искат да цоцат от Меркел. В неговата глава сблъсъкът между ЕНП и ПЕС се разиграва на тепих, а той и Станишев съответно в синьо и червено костюмче и кратки гащи (както казват във врачанско) се мелят ожесточено , обляни в кръв и пот за по-голям героизъм. Станишев е в нокаут. Борисов тържествува и театрално съкращава бицепс, след което тълпа от журналистки се търка о влажното му, но победителско тяло. И хоп ЕНП печели.

Историята нататък продължава прозаично – „биейки“ председателят на ПЕС, Борисов веднага оглавява Европейската народна партия. Назначава Цецка Цачева за председател на Европейския парламент, Цветанов става шеф на Европейската комисия. Делян Пеевски оглавява антикорупционната комисия към ЕК. От този си пост последният изкупува всички вестници на Континента и спуска норматив – по пет снимки на ББ във всеки брой, всеки ден.

(Доган ще се качи на летящата си чиния и ще отпътува. Станишев ще обяснява, че е спечелил И тези избори, Мартин Димитров и Костов ще дискутират бюджет 2030, без особено вълнение какво се случва, пък и никой няма да ги пита, а Кунева ще издаде втора книга със свои речи, като представи това за битка с посредствеността в политиката)

Ние … не знам какво ще правим. Вероятно същото каквото и сега – нищо…

Средната работна заплата в Европа ще стане150 евро, а Борисов ще открива непрестанно пътища, летейки с Авиоотряд 28 от Евксиноград до Германия.

Хитлеристките магистрали ще бъдат окачествени от Искра Фидосова като ненадеждни. Щен започне наказателно преследване срещу Меркел защо не ги е реновирала. Бойко ще прати „Трейс“ да извършат прилежащите ремонти, след което ще открие още веднъж първокласните пътища. Този път като свои.

Нищо чудно после да реши да се разходи до Полша…

Битката, драги мои, идната година на територията на България няма да е избор между ЕНП и ПЕС. Ще бъде между един неосъществен художник и всички останали, които далеч не са ПЕС. Ще бъде избор, поставящ под въпрос нормалността, която сме на път да изгубим безвъзвратно.

След падането на режима на Хитлер в Германия, Химлер се самоубива, доктор Менгеле се укрива в Латинска Америка, а името Адолф в Германия е забранено и до днес.

А всичко започва от недооценени картинки.

Редно е да оценим художника Борисов (докато още само се „поскарва“ на европейските държави), за да не ни се налага да забраняваме името Бойко от срам.

Advertisements

12 thoughts on “Новият Хитлер

 1. Браво Поли!
  Всичко казано по-горе е точно така. Въпросът е: „Тази личност некултурна, кой на този пост я турна?“ Не можеш, така от никъде да се пръкнеш и извиднъж…

 2. от мутра в мелиционер, от милиционер в кмет, от кмет в премиер, както пишеш по-горе. Значи има някакви финасово-политически групировки, които са го издигнали или пък самата ЕНП му е дала пари за изборите, т.к. за това се изискват много финансови средства. Ти ще кажеш – ами така беше и при Хитлер, той беше възкачен на власт от финансовата олигархия. Може само обаче да гадаем, кой в същност финансира нашия Б. за неговата изборна кампания. Както се казва коя е опашката на крушката? Догодина обаче, алтернативите на са особено големи – Станишев, М. Кунева или Доган /макар същият никога да не е участвал пряко в някое правителство/. Костов и Димитров са на ръба на оцеляването, едва ли ще взимат повече от 5-6 %. Сигурно Б. ще има някакви 20% и… ще търси коалиция / коя ще е тя е трудно да отгатнем от сега!!/, най-вероятно със столетницата БСП и неговото управление ще се бетонира за още поне 4-5 години!! Да семе живи и здрави и да се нагледаме на простотии!

 3. Умилително е възмущението на вуву-зелката, но малко детинско за топрепортер като нея. Политиката не е изящно изкуство, особено пък на Балканите. А и мантрите „пожарникар-мутра-милиционер“, които са съжаление така и не можа никой да докаже фактологически омръзнаха след 4 години повтаряне също толкова, колкото и Бойковите еднакви оправдания и натяквания.
  И една фактологическа неточност и то груба: името Адолф никога не е забранявано в Германия… просто хората са започнали да се срамуват и все по-рядко да го дават на децата си.

  • Мантри?!?
   не можа никой да докаже фактологически ?!?

   Само фактология без подробности:
   Баща му e служител в Софийско градско управление на МВР
   Редовната си военна служба отбива в ШЗО-Плевен (заинтересувайте се кои отиваха там)
   През 1977 година кандидатства във Висшата специална школа „Георги Димитров“ на МВР в Симеоново, факултет „Държавна сигурност“, но e пренасочен и приет в трети факултет „Противопожарна охрана“
   Командир на рота в Софийското градско управление на МВР, след това в ЦУПО
   По време на т.нар. „Голяма екскурзия“ е назначен през лятото на 1989 година за командир на батальон в Дулово и Каолиново
   (Всичко това дотук въпреки разстреляният по 9,ІХ.44 прадядо – факт, правещ напълно невъзможна тази кариера!)
   През 1990 г. напуска МВР, защото отказва да се деполитизира
   През 1991 г. основава охранителната фирма ИПОН
   През 90-те паралелно участва в редица търговски дружества от различен характер в тясно сътрудничество с Румен Николов („Пашата“), Младен Михалев и други личности от сенчестия бизнес (дружествата ги има черно на бяло)
   2001 Главен секретар на МВР. За 3 години повишаван 3 пъти до генерал-лейтенант (?!?)
   Нататък е ясно – кмет на София, Министър-председател.

   Предлагам ви да «проиграете» мислено тази кариера, представяйки си, че сте Вие – какво точно сте направили (заслужили) за преминаване във всяко следващо стъпало. И имало ли е „някой“ да Ви „помага“ в отделните етапи…

   Това за фактологията. Извън нея прозират разни предположения («Глобална България» напр.) и факти, за които обикновено се казва „докажете ги в съда”. Което няма да стане в близките десетилетия – както обикновено става в историята.

   • последният абзац е достатъчен… и докажете го в съда.
    за добро или зло обаче презумпцията за невинност го изисква.
    но пък е пълно с журналисти, които твърдят, че им пуска смс-и или че го помнели как събирал рекет из София, но никой не публикува поне един смс или не го заяви официално.

 4. Полина, сега очаквай мъпетите на ХХ/ЦвъЦвъ да ти почукат на вратата, че си позволяваш подобна фриволност в „свободата“ на словото си. А по-горният изящен творец, ако иска, нека се опита да опровергае фактологически, а защо не и документално т.нар. от него „мантри“.

 5. Критиката в тази държава става все повече… Какво за Бойко? Защо го наричате мутра? Какво Ви кара да го правите? Всички смятат, че са много умни и постоянно вадят някакви „факти“ от историята и битието му, и го съдят! В какво го съдите? Краде ли? Манипулира ли? Лъже ли?
  Не вярвам. Искате една птичка пролет да направи?! Не става.

  Българина мълчи, трае си, и после се чуди защо му е гадно. Няма единство в нашия народ, затова е така. Много трудно е да изградиш колектив. Но той поне се опитва да го направи.
  Ай вместо да критикуваме само, да видим какво прави от много време насам едно правителство и как за разлика от гърци, турци и т.н. ние няма да стигнем до това дъно! Ние българите сега се издигаме. Били сме на дъното, бяхме – 500 години. Време е да се отървем от това робско мислене!
  И да, хубаво го е казал Бойко – от Меркел стига са Цоцали! От силните като цяло. Винаги търси навън човека, като всичко е вътре в него. Ние сме силните.
  А сарказмът няма да помогне никога!
  Каза един Човек какво ни е нужно: Един Бог, един владетел, Единен Български Народ!

  И да.. нека започнем с мантри: АЗ искам. АЗ мога. АЗ знам.

 6. Не съм съгласен, че другаря-тиква е имитатор на Хитлер. За мен той винаги е бил самобитен талант, при когото успешно и напълно се разминават претенциите с реалните възможности. Какво имаме в лицето на другаря Борисов? Непобедим каратист, пропускал всякакви състезания поради страх да не бъде набит, но пък за сметка на това с черен пояс и не знам-кой-дан. Безстрашен пожарникар, изгасил хиляди пожари само за 6 месеца служба, вероятно чрез бъркане в носа или местене на нещото си от единия крачол в другия. Велик демократ-антикомунист, отказал да се деполитизира от любов към Партията (или келепира), формално все още член на БКП. Успешен кмет, вечно оплакващ се и търсещ помощ от своите приятели (за удобство – врагове) при най-малкия проблем. Кумир на холивудски звезди, принудени да слушат глупостите му от великия творец, турчина-тюркофоб Рашидов. Велик вожд с по неговите думи вселенски авторитет и влияние, и в същото време последната дупка на кавала дори на Балканите, посмешище с всяка своя изцепка. Ръководител на държавата с най-добра икономическа политика в Европа, в която 1.5 милиона живеят под прага на бедността. Самозван генерал, издигнат от прост лейтенант с помощта на своите червени приятелите-неприятели. Вездесъщ пътностроител, пред чиято словесна филигранност, поезията на вогоните на Дъглас Адамс бледнее като „фриволна тиквонност“, бих казал. Проницателен музикант (няма да се учудя дори, ако според другаря Рашидов, излезе, че е бил и задочен учител на Стив Вай и Джо Сатриани, които са следели кариерата му на китарист). Талантлив художник, и какво ли не още. Разликата с други примери на диктатори е само тази, че тези около него са неспособни, страхливи, без позиция, без интелект, по-празни и от изсъхнала банкенска кратуна. Един бог-тиква е само фигурант и изпълнител на волята на господарите си, но в случая господарите пълнят гащи от страх всеки пък, когато вожда им се осере. ГЕРБ не само ще си отидат от властта, но само след няколко години ще останат само вицовете за великия последовател на правешкия паразит Тошо.

 7. хубава статийка, добре обрисува картинката в Бг. но какви са тия дивотии, че името Адолф е забранено в Германия? нормалните държави не забраняват имена – колкото и лоши асоциации да навяват те. първо, ако в някоя държава има ЗАБРАНА върху някое лично име, тя моментално отива в списъка „не-свободни държави“, и второ – Гугъл е на един клик разстояние, защо не проверихте фактите, та да не си разваляте написаното с едно глупаво твърдение накрая….? че комплексираните германци избягват името Адолф – това е факт. но забрана няма. щото германските политици не са Бойковци – да се скарат и да забранят.

 8. По-голяма глупост не бях чел от доста време! Благодаря за порцията смях. Само да Ви „светна“ че името Адолф не е забранено никъде. Това да не ви е Съветскит съюз да Ви забраняват имена!! Псевдожурналистическият Ви тон буди състрадание. Един съвет – сменете професията.

 9. Хаха, ама как всички подминават Тиквеника и се хващат за тази изключително значителна (тафтологията е нарочна, за буквалистите, бел.авт.) подробност – забранено ли е името Адолф в Германия или не? Естествено, че не е, ама трябва малко да се напънеш, за да схванеш, че в случая става дума за табу, наложено в обществото.
  Иначе за ББ или добро, или нищо! Човек, овладял до такава степен изкуството да твори глупости, не може да бъде критикуван! (фанфари и цветя от президента)

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s