Човекът на 2012 тъкмо проходи, време е да проговори…

Orlov_most14 януари… Помните ли онзи 14 януари с побоите, с футболните агитки и разбитите физиономии на ваши приятели? Помните ли Орлов мост – налудните полицаи с хриптящи коне в лицата ви? Помните ли лятото – стоповете между Иракли и дерето, прашния път и пясъка в косите? Помните ли пържолкте за кучето, които Борисов обеща за намереното мъртво момиче, за което неговия паж Цветанов твърдеше, че емигрирала от скука? Помните ли уволнението на Мирослава Тодорова? Помните ли героичния Росен Плевнелиев с Марковска и изпълнителния президент с Цацаров?

Помните ли, че „Ние сме държажвата“? Помните ли разпъването на палатка в 5 часа следобед и първото слънчево изгаряне на плажа, веднага след като сте напуснали прашния град? Помните ли тълпите руснаци в Слънчев бряг? Помните ли огъня и китарите? Помните ли чалгата и мутрите?

Ако помните всичко това, няма как да не сте на протеста днес. И не, каузата не е безсмислена. Каузата не се изчерпва само с виртуалната ви подкрепа във Facebook, защото ако е така ще ходите на виртуална почивка. И без това живеем във виртуална демокрация, с виртуални управници и още по-виртуални закони.

Всичко зависи от нас. От нас зависи дали ще заравяме жаравата на Иракли с пясък, точно преди лягане, или ще се ровим в конски фъшкии от импровизирани каляски в Слънчев бряг.

Помните ли подписката „Да спасим Иракли“. Подписахте ли се тогава? А го направих. И държа на подписа си. Защото беше върху намачкан лист хартия, върху синя папка. Едно момиченце в Билката го взе, после приседна да пие бира. Точно като на Иракли, без да се познаваме.

Именно затова не стойте във Facebook. Елате на Попа.

Днес е ромската Нова година. Да я отпразнуваме с усмивка към циганите и да потрес към мангалските номера на „Строителите на съвременна България“.

Протестиращият на Орлов мост стана Човек на годината. Човекът на 2012 тъкмо проходи. Във втората си година трябва да проговори….

Advertisements

One thought on “Човекът на 2012 тъкмо проходи, време е да проговори…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s