Гетото, проф. Константинов…

Mihail-KonstantinovГосподин Константинов, няма да започна с уважаеми, тъй като следващите няколко думи, не целят да ви обсипят с подобно чувство.

Та… господин Константинов, пиша с идеята, че вероятно нито ще прочетете, нито ще разберете какво ви казвам. А и да го сторите, ще се направите, че не сте. Причините за това поне на мен са ми ясни, няма да ги назова. Заради чистоплътност.

Но, няма как в последно време човек да не забележи вашата усърдно, методична и агресивна предизборна кампания, която водите. Не става дума за изказването ви за Тройната коалиция, не става дума за потвърждаването ви на недопустимото от гледна точка поста ви тогава – шеф на Информационно обслужване, твърдение. Даже не става дума и за „услужливото“ обяснение на изследването на Мирослава Радева, което макар и критично към данни, послужи за легитимация за публикуването на тези врели-некипели. Не става дума и за обещанието ви да напуснете Информационно обслужване и тихичкото ви оставане в борда, под предлог, че служите на обществото. Вероятно ви блазни думичката „обслужване“, но няма да тълкуваме по Фройд.

Става дума за методичното облъчване в стил Бойко Борисов, което тече от всички комуникационни канали, редом с вашия лик.

Тази сутрин беше, естествено поредната порция. Само часове след като в добре разучена съвместна сценка с любимата на Цветан Цветанов прокурорка Ася Петрова, се опитахте да спретнете обвинение в незнайно какво на Иван Костов, достигнахте нови висоти.

Очевидно, след неуспешния опит да се образува прокурорска проверка, решихте да приемете нови висоти и да обявите всички гласоподаватели, даващи своя вот за малка партия за… гето.

Ако не гласувате, давате възможност да избира гетото, обърнахте се патетично към българския избирател. И ако бяхте спрял дотук – добре. Ама ей на – „Негласуването, гласуването за малки партии, писането по бюлетината повишават лошия, неполитически, вот”, казахте вие с присъщия ви уж компетентен тон.

С оглед твърденията ви за БСП, от думите ви става ясно, че трябва да се гласува само и единствено за ГЕРБ – голяма партия, различна от социалистическата.

Интересно е дали приемате и себе си за човек от гетото? Не, не се изненадвайте, господин Константинов – та, нали вие бяхте представител в ЦИК на малка партия РЗС?! Не, не се изненадвайте – нали вашата любима формация ГЕРБ управлява около две години с Атака – отново малка партия. Нали същата тази ваша любима ГЕРБ управлява с подкрепата и на Яне Янев – председател на толкова малка, даже разбита партия, която вие представлявахте, пак да напомня, в ЦИК?

Гетото, господин Константинов, гласува за ГЕРБ. То беше в зала Арена Армеец в неделя – с немита коса, мръсни ръце и шумен социалистически патос. Гетото избира ГЕРБ, защото вижда човека от народа, пипа мускула на човека от народа и иска ако го бие някой по главата – да е човека от народа.

Гетото, господин Константинов, сега по вашата терминология,  управлява и с ГЕРБ. А вие, очевидно сте говорител на гетото.  И вие няма как да не го знаете. Вотът на гетото е лесна сметка. А вие, с претенциите ви за прецизен математик, няма как да не сте го изчислил.

Силно съм тревожна от вашите непрестанни медийни гастроли с претенцията да бъдете говорител, изчислител или просветител на гражданското общество.

Вие не сте нито говорител, нито просветител, нито математик на гражданското общество. Вие сте говорител на ГЕРБ, просветител на потенциалния техен избирател и математик в пернишкия университет, който бе създаден с услужливото съдействие на Георги Първанов.

Вие, господин Константинов, сте като Веселин Маринов. Единствената разлика между вас е, че вие сте от подгряващия екип, а той излиза да закрие събитието с малко пот и много топли чувства към Цветан Цветанов.  Чудите се защо?

Защото, господин Константинов, днес гарантирате с името си, както обичате да казвате, за ГЕРБ. Вчера гарантирахте за Яне Янев, преди това за СДС, а още по-преди това за ДСБ. Също както Веселин Маринов увиваше като койот за БСП, а после за Бойко Борисов.

Единствената разлика е, че той винаги е бил с големи партии. Според вашата терминология, се е борил срещу гетото… За вашата позиция спрямо „гетото“ няма да разсъждавам, тя е напълно ясна.

22 thoughts on “Гетото, проф. Константинов…

 1. Изключително много съм разочарована от М. Константинов. Но, както казват, парите не миришат. Жалко, мислих го за принципен човек, а той се оказа просто един нагаждач.

 2. …чудесно казано – макар че проф-ът не го заслужава изобщо да му бъде споменавано продажното именце!

 3. ГЕРБ и БСП продължават заедно сатаизирането на Ив. Костов. Защо, нали нямало да влезе в парламента, нали не бил фактор, от какво тогава се страхуват? Стават смешни, всички срещу Костов, злоба ли е, завист ли е, или страх? Истината е, че трябват смели реформи, за да се оправи държавата, а освен ДСБ, никой няма куража да ги направи! То не е като да режеш лентички!

  • Точно така! Съгласен съм. И онзи от АТАКА, Волен Сидеров и той си дере гърлото срещу Иван Костов.

 4. Вместо да се сърдите на Мих. Константинов (задето давал интервюта), по-добре е да се заслушате какво точно казва. Защото той много често казва неща, които просто са верни. (Нищо, че използваната от него терминология не е точно „професорска“, но затова пък е ясна.)

  Например, днес по БТВ Мих. Констатинов каза и това: „Понякога, гласувайки за малки партии, вие вдигате бариерата и „потапяте“ някоя друга малка партия“.
  Опитайте се да проумеете какво ви казва.

  • А няма да е зле да се опитате да проумеете и защо е така. Ако не успеете, попитайте г-н професора – нали той е бащата и майката на всичките ни различни (а по същество еднакви!) избирателни закони!
   Попитайте го как може да се нарече на обикновен език наличието в парламента на 30-тина неизбрани депутати, вкарани с чужди гласове (на малките партии под 4%-та бариера).

 5. Не че съм привърженик на Иван Костов, но явно ГЕРБ и БСП не искат повечеда имат силен конкурент в бъдещият парламент. Относно горепосочения г-н Констатинов, който нарича малките партии гето, с тези си думи той ни става един отвратителен нагаждач. Както е казал Атанас Буров, обикновения човек / а той не е порасъл за да стане голям / се продава за паница леща. Така и той просто се е продал на ГЕРБ за жълти стотинки. Аз съм част от протестиращите и се надявам да създадем партия, която да измете в бъдеще гетото наречено ГЕРБ и БСП!

  • Избори 12.05.2013г -отсяване на плявата от житото и генерална репетиция за червеи,доказващи чрез медии и социологически агенции способността си да летят.

 6. до Любомир Сирков Грешно се изказва професора на „теорията за малкия параметър“, че гласуването за малка партия или празния вот, повишават „лошия неполитически“ такъв. За неговата позиция спрямо “гетото” няма да разсъждавам, тя е напълно ясна. Той замени „малкия параметър“ с „голямата “партия“ с многото пари, чиито говорител стана. Какво падение на професор от ВИАС, който съм завършила.

 7. Лошото е,че когато оценяваме дали ни харесва или не,един човек,ние българите го правим според това,дали говори нещо,което ни харесва,или не!?Истината в случая не е важна!Важно е мнението на стадото-като например,когато избираше Мадридския лъжец!А когато то-стадото РАЗБРА,че е излъгано-по навик се сниши и си „посипа главата с пепел“,но не за да се разкае,а за да си потърси друг,когото харесва по…приказките от 1001 нощ!И така-до края на …българското племе(със съжаление)!

 8. По жалка статия отдавна не бях чел. Съжалявам, че изгубих 5 минути ценно време от живота си с тоя словесен бълвоч. Съветвам автора да си пререже гърлото с трион и да отърве света от жалкото си съществуване. Човешкият род няма нужда от този очевидно болен геном.

  • Платена гербаджийска подлого, хората много добре виждат колко от коментарите са за и против съдържанието на статията. Твоето нелепо тираджийско изказване е като мнение на милицонер пред картина на Рембранд, но пък е в унисон с тъпото излъчване на пожарникаря ви и сянката му Цветанов. Марш в ъгъла рушветчийска герберска сган!

 9. Чудесна статия! Е, беше интересен човек Константинов, вече е мутро и милициопоклонник. Тоя плюе по големия Костов – кланя се на Борисов, другия нещастник Сугарев се изживява като пръв антикомунист но и нему е виновен Костов! Спря по комунистически коментарите в блога си, разбира се- не му бяха приятни, е, ние пък изтрихме иконката на „св……….та.com“ от десктопа си. Защо такива същества говорят за Костов като са далеч от нивото му ? Нека хвалят себе си и любимите си вождове за интелектуалните им постижения и служба на хората! Ще бълват земноводни след изборите ! Да !

 10. Да, напоследък проф. Константинов губи уважението ми….Първо, както казват бабите, орева орталъка, когато подаде оставка, един час говори на пресконференция, после пък си остана в „Информационно обслужване“, нищо че не иска заплата…Значи предпочита влияние….

 11. Отлична статия! А гестаповската герберска сган е навсякъде. Хора, да им припомним на изборите защо бяха изгонени от парламента!

 12. Евала на авторката, да кажа и аз на чист български език.

 13. Браво! Най-накрая някой обясни просто и ясно какво представлява този изключително подмолен индивид. Михаил Константинов

 14. Абсолютно е прав професор Констонтинов. Разпиляването на гласовете води до коалиции.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s