Хайде вън!

Орешарски говори за олигархията.
Станишев говори за олигархията.
Местан говори за олигархията.
Борисов говори за олигархията.
Плевнелиев говори за олигархията.

Общото между тях е… олигархията.

Президентът Плевнелиев се застъпва за протестиращите. Той е срещу олигархията. И срещу “Атака”. И срещу антиевропейския път на страната.

Президентът Плевнелиев бе избран с гласовете на “Атака”. И нямаше нищо против да го подслушват нерегламентирано. Президентът Плевнелиев в битността си на министър в кабинета “Борисов” бе известен с това, че е от кръга “Прокопиев”.

На президента Плевнелиев опонира Антон Кутев. С мотива, че държавният глава бил част от олигархията. Имал ли бил връзки Плевнелиев с един медиен бос. А вие, господин Кутев, гласувахте ли за друг медиен бос, пак част от олигархията?

Но да продължим… Премиерът Орешарски бе избран с гласовете на “Атака”. И нямаше против Делян Пеевски да оглави паралелна държава в държавата. И то силова. Премиерът Орешарски е известен със срещата си с Черепа.

Лидерът на БСП Сергей Станишев е съпруг на Моника Йосифова, която като жарка опозиционерка е взела 3 млн. лева от еврофондовете на инак омразния Бойко Борисов. Станишев, който пламенно се дра срещу “антиевропейската подкрепа за ГЕРБ от Атака” в предходния мандат, охотно се възползва от нея.

Лидерът на ДПС Лютви Местан, който имал, забележете цивилизационни различния с “Атака” стръвно консумира Сидеров и неговата подкрепа. Местан, който твърдеше, че държавата при Бойко Борисов е в окаяно състояние и оповести, че се разграничава от обръчите от фирми на Доган, си направи обръч от банка и усвои изцяло модела “ГЕРБ”.

Бойко Борисов сега мълчи, но ние всички помним как се управялва – с телефон с копчета, с Бистришките тигри в првителствения самолет и в братска прегръдка с Емо Фаса, Вальо Златев и Митко Каратиста. За Пашата няма да казвам нищо. За Делян Пеевски, който бе стълб на управлението на ГЕРБ – също. С “квотата” Прокопиев в кабинета “Борисов” през 2009 година – също.

Хайде стига. Олигарси твърдят, че не може олигарси да говорят против олигархията.

Гади ми се от вас. И не ми пука, че днес моята позиция ще я защитава Плевнелиев. Защото помня как БСП защитаваха нашите позиции, когато протестирахме срещу ГЕРБ преди една година.

Хайде, марш! ВЪН! Тръгнете си. И верно, преживейте вече вашия собствен катарзис – нямате право да сте във властта.

Имам натрапчивото усещане, че ме лазят пиявици. И всяка пиявица иска да изсмуче гнева ми, за да оцелее тя самата. Вие сте олигархията и НЯМАТЕ право да ме хвалите, че се гневя срещу вас. Срещу другото ви лице, всъщност.

Хайде, вън. Стига вече.

И сега към тези, които ще викнат, че по български оплюваме “всички свястно”: Искам да живея в нормална държава. С нормални хора. И нормални институции. И вечер след работа да отида да пия бира, а не да обикалям града като луда, преграквайки от викове. За да се случи това, обаче, трябва да наричаме нещата с истинските им имена. И да не правим компромис. За да се случим е жизнено важно да спрем да си “затваряме очите” в името на това, че някой ни обърнал внимание и ни подкрепил. Утре няма да го стори, когато той е от страната на “управляващата олигархия”.

P.S. Понеже откривам текстовете си на какви ли не места – моля, да не се препубликува в медии.

Advertisements

5 thoughts on “Хайде вън!

  1. Чудесно си го написала…поздравления…и докато всички си мислят, че сменят системата, ама с партийни лозунги…нещо все ще куца 😉

  2. Аз съм един от тези, които „ще викнат, че по български оплюваме всичко свястно”, затова се почувствах длъжен да отговоря.

    Като казваме „Хайде вън“ на олигархията, това включва и обслужващата я клика от продажни журналисти. Трябва ли да правим компромис и да обръщаме внимание на размислите на разни бивши слугинчета на Пеевски? Според мен – да, трябва, защото животът не е само черно-бял. Ако лепите етикети на всеки, който някога е правил някаква грешка, то във мечтаната ваша държава от нормални хора ще си останете само вие.

    Сега повече отвсякога имаме нужда да бъдем сплотени. Нека не правим компромис с тези, които открито застават на страната на мафията, но да проявяваме уважение и разбиране към тези, които са на наша страна. Поне докато не прекрачат оттатък.

  3. Нали всички бяхме на февруарските протести и искахме да се махнат продажните и корумпирани партии и политици..! И какво стана..ГЕРБ си размени мястото с БСП, а другите си останаха по места…Въпросът е сега, кой ще ги смени новите /стари/ партии и политици, които са абсолютно изчерпени и деградирали..? Къде е тази силна организация на протестиращите хора, която да бъде представена навсякъде и да изведе страната от тежката икономическа и социална криза..?! Всички искат обединение, но никой не иска да седнем в едно кафене и да направим новата гражданска организация..Ако така си викаме само и си протестираме, няма как нещо да се случи, освен поредното разместване на омразните нам партии и туй то. Време е да се обеденим в едно ново и истински демократично движение!

  4. Обединението е много важно. На мен също ми се иска да живея в нормална държава.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s