Колко въпроса ще повдигне отговорът на „Кой предложи Пеевски“

peevskiДнес една колежка, минавайки край мен в Народното събрание подметна: „Ще питаш ли пак Орешарски кой е предложил Пеевски и днес?“.

Така се и случи – след парламентарния контрол министър-председателят даде пресконференция. И днес не отговори на питането за Пеевски.

Не отговори на този въпрос и вчера, когато отново бе в парламента, за да отчита постиженията си от първите 100 дни управление. „Постижението“ Пеевски остана неизговорено.

Не отговори и предходната седмица, когато пак намина през парламента, за да бъде „проконтролиран“ в петък от депутатите.

Не отговори и в Панорама. Не отговори и в сутрешния блок на бТВ.

Няма да ми отговори и следващата седмица. Защото най-голямото постижение на първите 100 дни управление на ДПС, БСП и Атака – Делян Пеевски трябва да потъне в забрава.

Това, обаче не означава, че ще спра да го питам. Без значение кога ще падне този кабинет – дали ще си иде скоро, или ще след четири години, имам цялото време, с което той разполага, за да задавам един и същ въпрос: Кой предложи Пеевски?

И не, този въпрос не е изтъркан и незначителен. Не може да бъде изтъркан, защото остава без отговор. Не може да бъде и незначителен, защото самият въпрос напомня, че политическата власт у нас няма идеология (Пеевски е еднакво обичан от БСП, ДПС, ГЕРБ и Атака. А може и да ги „страхува“, знам ли…). Показва и срастването на едрия бизнес с въпросната власт, диктувайки правилата на играта в парламента, медиите, прокуратурата, съда и тн. В целия ни публичен живот. А оттам и в личния ни/ви живот – как се информирате, дали КАТ-аджията ви иска 20 лв, дали заплатата ви стига и прочие битовизми, произтичащи от мястото, където всички съжителстваме.

С отговора на въпроса „Кой предложи Пеевски“ ще имаме историческия шанс да започнем да разплитаме зависимостите между партиите и бизнеса. С този отговор може би ще се пробваме да надникнем и зад мерзките „договорки“ за ВСС, съд и прокуратура, обществени поръчки и т.н.

Ако успеем да докопаме отговор на въпроса „Кой предложи Пеевски“, може и да се амбицираме да разберем защо тъст му е във ВСС, защо Борисов се похвали, че „изборът“ му за главен прокурор е бил добър, визирайки Цацаров, и защо нито един от тези уж смели държавни мъже не смее да изговори името Деляново.

Ако успеем да изтръгнем отговор на този въпрос, ще разберем защо една цяла медийна група обслужва почти еротично всяка власт, въпреки че собственикът на медийната група е следовател, депутат от ДПС.

От отговора на въпроса „Кой предложи Пеевски“ ще разберем кой никога не пада от власт и защо. И ще можем да поставим въпроси за зависимостите на този някой с другите.

Така ще се отприщи цяла серия от въпроси. Само от един отговор.

И ще получим уникалния шанс да започнем да се прочистваме и да спрем да „страхуваме“.

Затова, колеги, е важно да задаваме този въпрос: Кой предложи Пеевски?

И моля ви, нека това не се случва сам на пресконференциите на Орешарски в парламента. Вероятно вие го виждате на други „събития“. Вземайте думата смело и не смятайте, че питането ви е изтъркано и неважно.

12 thoughts on “Колко въпроса ще повдигне отговорът на „Кой предложи Пеевски“

 1. Ами ако пеевски сам се е предложил? и никой не е могъл да му каже „Не“? Това би означавала, че имаме мега-олигархична структура (КТБ и т.н.), на която нито една или дори няколко обединени, политически сили не може да се противопостави. Мисля си просто…

  • Напълно подкрепям тези съждения. Аз от ден Първи на протестите съм почти сигурна, че сам се е предложил. Никой не би бил чак толкова луд да го направи вместо него.

   • …а думите на Станишев „ако не изберем Пеевски – кабинета пада“ и „получих УВЕРЕНИЕ, че той е човек, който ще свърши работа“…тях как да ги тълкуваме?

 2. Защо ще е без отговор, Станишев ,каза Пеевски беше предложен от ДПС. ТОЧКА.

  • …..да, ама Местан каза по телевизията, че не си спомня, кой пръв е споменал името на Пеевски, тъй като са обсъждали няколко имена. Орехарски каза същото….като не са се събрали да си стиковат отговорите
   …ние само гадаем и СИ питаме…..

 3. ….“и да спрем да “страхуваме”….а от няколко дни М.Манолова и Цв.Йовчев ни убеждават, че точно сега, точно при това правителство вече сме престанали да се страхуваме и това е ЗАСЛУГА точно на този кабинет……за това, моля Ви,НЕ СЕ СТРАХУВАЙТЕ ДА ЗАДАВАТЕ ТОЗИ ВЪПРОС , за да разберем най-сетне кой раздава картите и кой реди пасианса в българската политика…..

 4. свинарят гергофф ви го каза:нищо в кочината не се е случило без нас,червените свини от БКП.а всички тези нейни клонинги са за заблуда на чалгарийските роби…айде…бачкайте да ги хрантутите тези тлъсти свини,щото не може да се сетите,че някои им режат гърлата около Коледа

 5. Е, няма точка.Още на другия ден Местан не само го отрече,но заяви,че би се гордял,ако ДПС е предложило Пеевски,но това не е така.И затова „Кой предложи Пеевски и защо?“

 6. защото самият въпрос напомня, че политическата власт у нас няма идеология „…

  а в коя държава в настоящето време има идеология??????? – отговорете на този въпрос, освен идеологията на парите

  Показва и срастването на едрия бизнес с въпросната власт, диктувайки правилата на играта в парламента, медиите, прокуратурата, съда и тн …

  А в коя държава в настоящето време не е така ???????? –

  С отговора на въпроса „Кой предложи Пеевски“ ще имаме историческия шанс да започнем да разплитаме зависимостите между партиите и бизнеса. С този отговор може би ще се пробваме да надникнем и зад мерзките „договорки“ за ВСС, съд и прокуратура, обществени поръчки и т.н.

  ВИЕ НАИСТИНА ЛИ МИСЛИТЕ , ЧЕ ЩЕ МОЖЕТЕ ДА НАДНИКНЕТЕ И ДА РАЗПЛЕТЕТЕ ТЕЗИ ЗАВИСИМУСТИ !?!?!?

  защо Борисов се похвали, че „изборът“ му за главен прокурор е бил добър, визирайки Цацаров,….

  A ВИЕ НЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА СИ ОТГОВОРИТЕ НА ТОЗИ ВЪПРОС !?!?!?!?!

  Ако успеем да изтръгнем отговор на този въпрос, ще разберем защо една цяла медийна група обслужва почти еротично всяка власт…

  САМО ЕДНА МЕДИЙНА ГРУПА ЛИ ОБСЛУЖВА И Е ОБСЛУЖВАЛА –НЕ ЕРОТИЧНО, А ПОРНОГРАФСКИ, ВСЯКА ВЛАСТ !?!?

  И ще получим уникалния шанс да започнем да се прочистваме и да спрем да „страхуваме“.

  ВИЕ НАИСТИНА ЛИ МИСЛИТЕ, ЧЕ ЩЕ ЗАПОЧНЕТЕ ДА ПРОЧИСТВАТЕ !?!?!?!

  НЕ РАЗБИРАТЕ ЛИ , ЧЕ ВСИЧКО ТОВА ПРОИЗТИЧА ОТ САМАТА ДЪЛБОКА СЪЩНОСТ НА ПОЛИТИЧЕСКАТА СИСТЕМА ПОНАСТЯЕЩЕМ, ПРИ КОЯТО MONEY IS EVERYTHING

 7. trqbva da stignem do sarceto na oktopoda .sega choplim pipalata.nugnani e karvava borba .Zashtoto s dobro i razgovori samo gi cheshem, i te se mislqt che sa veliki.

 8. Time is money and money is everything! Значи Пеевски не случайно е бил предложен за шеф на ДАНС. Предполага се, че ДПС го е предложило на Станишев, а той от своя страна – на Орешарски. Всички тези сега си мълчат, като п…./знаете какво ще напиша/ и така си караме с червеното знаме на всеки километър и до края на света…Забелязвате ли как комунистите /комсомолците/ се превърнаха в най-големи капиталисти. При соца, всички те се кълняха, че няма да допуснат частна /капиталистическа/ собственост и бяха верни на партията и идеята, но после след 10.10.1989 г. спретнаха ръкави да построят капитализма, след като бяха минали през комунизма / там също се облажиха/. Въобще, да ви е сладко другари-господа…!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s