Раят – това сме ние

31 дни. В началото ходех и крещях с пълно гърло.

После се разколебах. Мислех си – водим ГЕРБ на власт. Убеждавах се, че трябва да си прехапя езика само и само да не помагам на Бойко Борисов. Така три дни.

После си казах – невъзможно е да помогнем на един престъпник да се върне на власт. Ние крещим срещу това.

После си казах: да, едно и също е, макар да не съм привърженик на идеята „всички са маскари“. Но пък наистина е еднакво – Орешарски управлява чрез медиите на Пеевски, Борисов също управляваше чрез тях.

После потвърждението дойде само – според ББ единствената пречка пред медийния магнат да стане шеф на ДАНС била… некомпетентността.

Ако преровим архивите и новинарския масив – дописките са писани под индиго. ГЕРБ твърдеше, че за всичко са виновни БСП, а критиките на ЕК към нас са от неразбирани по същество, заради Станишев. А сега сменете годината на развиващото се действие и имената – БСП твърди, че за всичко са виновни ГЕРБ, а критиките на ЕК са от неразбиране и по същество  заради Борисов.

ББ превърна парламента „в гумен печат“, казваше Станишев преди време, недоволствайки срещу поведението на Цецка Цачева и всички безобразия, които откровения простак Борисов успяваше да натвори в пленарна зала и извън нея, подчинявайки Народното събрание на прищевките си. Сега Михаил Миков честити мъжката рожба на лидера на БСП от президиума. Малко като обреден дом.

Ад. Горещ летен ад. Познат до болка и отчаяние. Адът – това са другите, казва Сартр.

Този път, обаче ние сме различни.

Раят – това сме ние.

5 thoughts on “Раят – това сме ние

  1. Pingback: Раят – това сме ние | Бонбонки

  2. аз минавам през същите колебания, но не мисля да се отказвам. просто смятам, че е редно да бъда там. до края.

  3. Демокрацията зависи от един човек и това съм аз.

Вашият коментар