Искам оставката на Цветанов. Веднага!

Image
Знам, че не съм никоя. Но аз искам оставката на Цветан Цветанов.

Искам я моментално – депозирана в Народното събрание. Искам извинение, че си позволява да ме нарече „лъжкиня“. И мисля, че трябва да го направят всички колеги, вместо вестниците им да излизат със заглавие „Мързели в тоги“.

В понеделник вътрешният министър обвини медиите, че сме излъгали.

На протеста в петък за защита на съдия Тодорова, според него нямало съдии а „адвокати от незнайни кантори“. Аз бях на протеста. И имаше съдии от цялата страна. Имаше и граждани.

Единственият, който трябва да го няма и то ВЕДНАГА е Цветанов. Искам публично извинение от него.

Давате ли си сметка, празноглавци, че в тази държава родителите на убити деца трябва да се извинят на МВР, че са наругали полицията в мъката си. Същата тази полиция, която твърдеше, че Мирослава не е мъртва или отвлечена, а просто забегнала в Германия.

Давате ли си сметка, че подмениха ролите ни. Ние сме тези, които трябва да дават опрощение,  ако пожелаят. А аз не искам да простя за това, което правят с моята държава. Не с държавата на Бойко Борисов, в която Орлов мост е лична негова собственост. Давате ли си сметка, че държавата е наша? Те са натрапници, които искат да им повярваме, че са господари. Давате ли си сметка, че НИЕ сме шефовете, не те?

ИСКАМ ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ДА МИ СЕ ИЗВИНИ И НЕГОВАТА ОСТАВКА, защото аз бях на протеста срещу уволнението на съдия Мирослава Тодорова. И там имаше съдии. Защото аз критикувам МВР и не съм от организираната престъпност, както твърди Бойко Борисов, че всеки несъгласен с Цветанов е част от мафията.

Не, имено защото не съм част от мафията, искам тя да спре да движи страната ми.

ИСКАМ ОСТАВКАТА НА ЦВЕТАНОВ. ВЕДНАГА! Защото… родната полиция ни гази.

Advertisements

44 thoughts on “Искам оставката на Цветанов. Веднага!

 1. Няма оправия Полина,няма…Не само Цветанов – всичките в това „народно събрание“ (умишлено не слагам главна буква) са за затвора (казват нямало вече място в затворите и затова се отсяват и преразглеждат присъди-баси тъпото изказване) Аз ,Полина ,не искам оставки – аз УВОЛНЯВАМ абсолютно всички от министерствата и народното събрание…

 2. Здравейте, г-жо Паунова
  Споделям Вашите притеснения, но всяко стадо си има и мърша….
  Споделям позицията на К.Петков, че трябва да се уволни цялата държава, но това с други средства и не може да мине без сериозен граждански конфликт между държава и граждани.
  Искам да дишам нов аромат, не преливане от пусто в празно, нови хора, нови идеи. И най-важното, справедливост.
  Не обичам ренегатите, а те са много в нашата политика.
  Не зная, дали знаете, но всеки съдия полага клетва, с която се задължава да бъде обективен, безпристрастен и справедлив…
  Има много съдии за уволнение, и не само съдия Тодорова, в което съм убеден. Съдебната власт е призвана, да „произвежда“ справедливост в обществото.

 3. Знам, че полагат клетва. Тревожи ме следното – започват от противник. От човекът, който води дело срещу Цветанов. И съм леко скептична към това. Освен това, господин Бойчев, погледнете и от друга гледна точка – за да намерят на съдия Тодорва само това, значи не са намерили нищо друго. Освен това голяма част от информацията се спестява.

  • Е, аз се дистанцирам от политическия конфликт помежду им или персонажите в този конфликт.
   Да, така е, че има скрит водовъртеж, но това са политически персонажи, в които не искам да навлизам.
   И все пак, това са 4 години, за да не вместиш, и на напишеш мотивите към съдебен акт т.е. не една, не две или три години, а 4 години и 8 месеца.
   Всъщност според мен Тодорова е затвора, щото е извършила престъпление по служба, в което съм убеден, и тъй като аз съм потърпевш от друг съдия, който пък прикрива обстоятелства от делото в съдебното си решение.

   Заставам обаче зад законното уволнение, а не чрез медиите. Това е моята теза. Много се разглезиха съдиите, а от това страдат гражданите.

   И аз мисля да дам пресконференция за съдебната власт в Хасково, но ще видя кога, защото са засегнати права на граждани.

   • Напълно си прав, Бойчев. Всеки, който е имал работа в съда, знае колко „струват“ българските съдии. Цял свят ни се подиграва заради тях.

    Помниш ли как гранатомет се оказа семейна реликва. Що за гавра?!!! И после как няма да обвиняваме? Заслужили са го.

    Щом гранатомет не е доказателство, не виждам кое може да е. Целият вой е за това, че най-после някой посмя да пипне недосегаемите съдии. Време е за Голямата метла.

    А на онези, които недоволстват, ще кажа: внимавайте и мислете, защото не се знае кога на вас ще ви потрябва безпристрастен съдия! Да не се окаже пак „Ооо, то било истина за черните куфарчета!“ Ама късно.

 4. Gospojo,Paunova,moje da iskate ,no 35% ot grajdanite ne iskat ostavka na nikoi,a glasuvat za Gerb – demokracia,nali?Vie iavno triabva da popadnete pod udarite na niakoi sadia i togava ste promenite mnenieto si- dano ne Vi se slu4va….a una4e si iskaite….ot maja si…! 🙂

 5. Защо не искахте оставката на Румен Петков ? Сега погнаха мафията и всички искат иставката на Цветанов. Обществото ни е резултат на комунизма, прехода и липсата на интелигенция и аристокрация. Като млад човек ми омръзна да слушам как някой нещо прави и никой не прави това което по принцип трябва да прави но възнамерява да изпълнчва нещата . Все едно гражданите са пъдари на олигофрени. Не може ли просто да се копират западните закони да няма правителство и всичко да е частно и частни фирми да поемат грижата на министерствата ? Демократично правителство не е правилно понеже винаги ще има в власта партии които някои хора не одобряват. Ние нямаме гражданско общество. Един известен график е казал че ,, Всяко общество получава визуалната среда която заслужава“.

  • И на Румен Петков искахме оставката. Сега искаме оставката и на Цветанов. Защото са еднакви.

  • Опаааааааа! Къде са запетайчиците?! За тези претенции… редно е да има запетайчици – във всеки възможен смисъл

 6. Цялото правителство и цялата политическа ДС класа трябва да бъдат изметени, ако трябва с реки от кръв ще измием улиците.

  • Тва никога няма да се случи в тая държава … Трябва да си ни сложат на входа „Надежда всяка тука оставете“ и да се знае. Щом нямаше реки от кръв 89-та година, сега ли ще има?

 7. Според мен, справедливостта изискава:
  – съдия Тодорова да бъде уволнена незабавно, дори и само заради умишлено неизпълняване на задълженията й до изтичане на давностен срок;
  – да бъдат уволнени всички съдии с аналогични провинения;
  – да бъдат наказвани незабавно всички съдии за нарушения на служебните им задължения от какъвто и да е характер;
  – да бъдат отстранени всички членове на ВСС, гласуващи под нечие давление или по користни цели;
  – Б.Б. да санкционира някак Цветанов за изявленията му срещу съдии, което не е негова работа, но и не е нарушение на служебните му задължения, предполагам.

  • Как ще санкционирате някой, който Ви е хванал за топките.

 8. Коментари от пропаднали хора….. на които винаги някой друг им е виновен. Колегата Popsky е прав, погнаха мафията и взеха да искат оставката на Цветанов. Никога няма да има здраво общество докато се оставя да бъде манипулирано чрез олигарси и мафиоти посредством медийте и посредством човешката глупост като цяло.

 9. Искате оставката на Цветанов,но народа иска да види наказани съдии,които 22 години си разиграват коня.Политически зависими,обвързани с престъпността на всякакви нива.Днеска осъдиха колежката ви,взела подкуп 10 хиляди лв. подкуп,а М.Тодорова трябва да е първата но не и последната уволнена за това си деяние.Защото отидете при жертвите и им обяснете защо колежката ви е пуснала престъпниците без наказание.Искате да сте независима система но не се справяте,карате я както дойде.И още нещо толкова сте обвързани съдии,прокурори и адвокати помежду си че чак ме е страх да си помисля колко хора оправяте на маса.Твои колеги строят хотели,че това е срам за цяла България,отиди в Брюксел да им обясняваш че парите не са от подкупи,ами от наследство и игра на борсата.Спукаха се да ни изпращат лоши доклади заради съдебната система,и като ви каже Цветанов веднага ходите да се оплаквате в Европа,та нали от там сме получили лошия доклад,И ако имаме лош доклад пак пак ще е заради вас,защото Европа иска присъди по знакови дела,а не че имате 90% присъди на бай мангал за един чувал жито,но там давате максимална защото видите ли манго е рецидив.Има още много неща за нареждане но и това ви стига.И м/у другото това е първото правителство което здраво е подгонило престъпността,това ли ви притеснява,че се правите на обидени съдебната система?

 10. Нека да мислим генерално. Имаме нужда от Народно Събрание фунциониращо по съвсем различен начин, не можем да продължаваме така, след още 20 години няма да има нищо тук, имаме нужда от промяна и то спешна!

 11. За всички, които подкрепят г-н Цветанов бих ги попитал защо България не е в Шенген и каква е неговата отговорност и кой ще му я потърси, ако не ние? А колкото до мафията бих попитал къде беше г-н Цветанов до сега, нали подписаха през февруари 2012г.споразумение с главна прокуратура и данс за съвместна работа на общи екипи. Вече сме юли, а няма нито една обявена реализация на престъпления на „бели якички“ – например за подписани разрешения за ползване на ВЕИ, които вдигнаха цената на тока с 13 %.Къде беше г-н Цветанов, че не информира Премиера за задаващото се ценово цунами?

 12. Сред процесите, забавени от шефката на съюза на съдиите Мирослава Тодорова, е дело за грабеж на мъж и жена и бруталното изнасилване на двете им деца. Близо 4 години тя бави делото срещу седмината бандити, гаврили се със семейство Анчови, като накрая го прекратява с мотив, който е трябвало да обяви още при започването на процеса. През това време бандитите продължават да са на свобода и извършват още 43 престъпления.

 13. Боже! За какво говори един журналист какво му хортуват форумците:)))) Нима не разбирате, че както ГЕРБ е яхнал съдебната система, така е направил и с медиите, готви се да го направи с прокуратура и следствие, ако не е станало вече, а всъщност самото МВР си разиграва коня без никой да му търси сметка…Какво стана с убийството на Мирослава от Перник – къде са резултатите от убийството в Борисовата градина,..Държат един „трактор“ в ареста,майтап…Избягаха им „избеГалеви“, я се събудете!

 14. След пет години реформи в правосъдието и вътрешните работи на България и Румъния Европейският съюз още не може да им се довери. Той ще продължи наблюдението над двете си най-нови членки, макар и с известна разлики в неговата процедура.
  Това личи от черновите на докладите. Те покриват времето от приемането на България и Румъния в ЕС досега и трябва да бъдат публикувани в сряда.

 15. Доста изчерпателно, нямам какво да добавя дори и да искам.

 16. Баси, веднага налазиха и тука платените малоумници на Тиквата.

  • Спокойно, сега очаквам да го блокират пак като стария блог в блогспот. ;-)) Свикнала съм, така да се каже 😉

  • Значи,който не мисли като вас“умниците“ е пълен тъпанар.Дано Костов изпълзи от дупката да ви оправи.А за съдиите-най-корумпираните са.Пожелавам ви някой от тях да ви даде правосъдие,след като са насилили някой от близките ви.

 17. „Ако няма правораздаване – ние ще трябва да го направим”-изказване на Цветанов пред парламента.Не ви ли напомня това изказване на лидерите, на една партия от миналото, запалила Европа.Не е ли страшно да се чува това от устата на министър на МВР в уж демократична държава.За да миряса накрая тази физкултурна кратуна предлагам:
  1. Да бъде избран за председател на ВАС, ВКС и ВСС.
  2.За главен мюфтия и патриарх.
  3. За главен енергетик на републиката и всички други възможни ръководни постове..на .БФС, на футболната лига и т.н, и т.н..Явно той ни е дар божи и ние невежите трябва да го слушаме безприкословно.

 18. Не ви ли писна да се самосъжалявате, не ви ли писна да обвинявате, кой крив, кой прав? Не ви ли писна пак да циклите в тоя кръговрат, богат, беден, богат? Не Ви ли писна да се правите на хора каквито, не сте? Не ви ли писна, СКЪПИ магистрати, да мислите, че сте част от ХОРАТА. Всъщност ВИЕ сте част от хората, но не го осъзнавате и отношението ви към ТАЗИ „част, от хората“ е пренебрежително ОГРОМНО. ВИЕ, но то сега, ВИЕ сте тези които изисват от нас ХОРАТА, да ви ПОДКРЕПИМ. Защото по никакъв начин не сте го заслужили, било то с бездействие, било то с неправилно съдействитвие. Ние ХОРАТА от ВАС СТРАДАМЕ. НЯМА ПРАВОСЪДИЕ, ИМА КРИВОСЪДИЕ, Справедливоста е имагинерно понятие в болните мозъци на анализаторите. Справедливоста идва отвътре, тя не е СЪДИЕ, а е ПРАВО. успех в задачите и знайте, ние хората сме винаги потърпевши,…. е*а я и тази конституция?

 19. Присъединявам се към мнението Ви, госпожо Паунова!
  Аз самият съм завършил както бившето милиционерско училище в Пазарджик, така и Института на МВР. И не се срамувам от това!!!
  Работил съм срещу престъпността в продължение на години.
  И въпреки, че навсякъде има и корумпирани магистрати, масата от тях са смели и отговорни хора, които вършат честно работата си. И КОМПЕТЕНТНО, за разлика от Министър Цветанов!!!
  Министър, който така и не даде смислено обяснение за произхода на имотите си…
  Както и неговия началник прословутия ББ. Който се появи по флашки, уреждащи приятели, протежета и т.н.
  Така, че разширявам малко искането Ви – господин министър-председател и Вие господин Министър на вътрешните работи – бъдете така добри и ни освободете от присъствието си!!!

 20. Аз пък искам оставката на 80 процента от съдиите/може би трябва на всички/. Защо ли ?
  Защото бавят, проточват и профанизират делата.
  Защото обикновеният човек в България трудно получава правосъдие.
  Защото играят на недосегаеми и са се самозабравили.
  Защото….
  Защото…
  Защото съдия съдия Анелия Цветкова бе осъдена на 3 години условно с 5-годишен изпитателен срок за взет подкуп от 10 000 лева.
  Защото в дома й били открити още 150 000 лева и около 400 грама злато.
  Защото делата, които са минали през златните й ръце няма да бъдат преразгледани.
  И защото си задавам въпроса :
  Приличат ли останалите съдии на въпросната Анелия Цветкова.
  Амин !!!

 21. @ Тодор Бойчев
  Работата на съдебната власт не е да създава справедливост, а да следи за законността. Съда е арбитър според закона, а не борец с престъпността. Извън законността всичко са цветанизми

 22. Госпожо Паунова ,аз съм един от ненормалниците които не ви подкрепят.Пожелавам и на вас да получите правосъдие от тях когато насилят някого от вашето семейство.Всяко правителство има противници-това е нормално,но има хора които мислят и по мащабно и го одобряват.

  • Господин Атанасаов, ако според вас мащабно мислене е подкрепа за правителство, което е неграмотно, не виждам изобщо какъв диалог може да се проведе с вас 😉 Иначе ви пожелавам усмихнат и хубав ден 😉

   • Това е лично ваше мнение-дори не търпите критика-така действаха през „комунизъма“-все ни „приземяваха“.Престанете с това единомислие-тях ги приемате.Така беше с дебелите комунистически глави.

 23. По-глупав и злобен човек от Цв Цв рядко се среща. Потресаващо е, как такива хора се наместват по върховете, а достойните биват мачкани. Властта стъпка всеки, който смееше да гъкне – на първо четене се сещам за доц. д-р арх. Йорданка Кандулкова, Тома Белев, а сега и Мирослава Тодорова. А управляват такива титани като Цв Цв, Мирослав Найденов, Вежди Рашидов.

 24. Още откакто назначиха шефката на СГС стана ясно, че нищо хубаво няма да видим. Това правителство масово потъпква устоите на гражданското общество. Та, кой друг си е позволявал да арестува адвокати поради тяхната… професия?!?! Същият този беше казал, че парите на адвокатите били мръсни, понеже били спечелени от престъпна дейност…

 25. Григоре, Ани Цветкова никога не е взимала никакви подкупи. Това е човек с изключително висок морал, който стана жертва на една подлога. Всички – прокурори, съдии, адвокати – всички, които я познават знаят, че е невинна.

 26. Изчетах всички по-горе мнения. Прави са и тези „колеги“, които виждат дефицит на правосъдие в съдебната система и бавене на дела от съдии, като М. Тодорова. За съжаление Цветанов се изживява, като някакъв особен ментор и гаулайтер, който анатемосва всички, които на са по неговата гайда. Не смятате те ли, че той отклонява вниманието на обществото към други теми и други хора, за да прикрие своето участие в контрабандата на цигари, например..? Това правителство е почти същото, както и предишните – лапат огромни комисионни от магистралите, трупат пари от котрабанда и поставят свои хора на ключови икономически позиции. А народа тъне в нищета и мизерия. Изходът е масово да емигрираме в друга държава, защото тука никой няма да ги пипне с пръст….другарите милиционери!

 27. Не може ВСС просто ей така да ходи по гайдата на Цв.Цв. и да уволнява. Може съдия Тодорова да е допуснала грешки, но не трябва в никакъв случай да я уволняват заради различия с вътрешния министър. Сега на Б.Б. му остава само един полезен ход – да помоли Цв.Цв. да си подаде оставката. Но може твърдите им глави да не могат да осмислят тази сравнително проста мисъл.

  Преди време един блогър (мисля, че беше Комитата) даде идеята да станем държава без свое правителство под директно упраление на ЕС. Мисля си, че може подобно нещо да се направи и за съдебната система. Всеки случай умници като сега управляващите май не ни трябват.

 28. Публична тайна е, че българите не са доволни от съдиите си. Тогава откъде дойдоха протестиращите? Изключвам магистратите. Имам предвид гражданите. Защо сега никой не говори за дирижиране?
  Аз не вярвам, че извън съда има недоволни хора. Всеки е патил от „качествената“ работа на Темида.

   • Е, добре, защо не мога да си платя държавната такса в брой? Недоумявам, защо съдиите са лобисти на банковата система?
    Кой ще отговори????

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s