Post-mortem

post-mortemСтрах ме е. Ама съвсем истински. Страх ме е, че няма да мога да казвам това, което мисля, да пиша, това което мисля. Страх ме е, че повече никога няма да има Орлов мост, защото вас ще ви е страх. Страх ме е защото виждам съвсем ясно как милиционерският ботуш ще стъпи върху лицата ни.

Срам ме е. Пак съвсем истински. Срам ме е, защото ние помогнахме това да се случи. Не, не четете, че не се опитахме да попречим. Четете едно към едно: ние помогнахме. Ние сме съучастници в убийството на демокрацията. И вече присъдата е без право на замяна. Впрочем, напълно заслужена. Фактите са обективно ясни: българскте медии сътрудничиха на Висшия съдебен съвет, на Бойко Борисов, на Цветан Цветанов и Искра Фидосова да изберат главния прокурор, който искаха. Българските журналисти охотно подкрепяха, не се съпротивляваха и не роптаеха срещу своите издатели, които ги задължиха да помагат за този избор.

Ние заблудихме обществото, пуснахме димката на незначителните теми и безропотно отказахме да говорим по съществените. Ние се занимахме  с пияната учителка, която направи опит за самоубийство и нито веднъж не се занимахме с осъден от Сотир Цацаров. Защото така е лесно – тя не може да се обади на главния редактор и да спре словоблудството срещу нея. Ние пренасочихме цялата си ярост, целия си гняв и омерзение от собствената си немощ към нещастната женица, в резултат на това, че не можем да изправим глава и да питаме Цветанов, Борисов, Цацаров… Ние почти убихме жена, защото не можем да изобличим истинските злосторници. И го направихме от срам и страх. От срама, че не сме това, което трябва. И от страх, че все пак ако не изобличим никого, всички ще разберат, че не сме това, което трябва.

Ние вдигнахме безпредметната тема за пушенето и пуснахме димка около избора на главен прокурор. Ние бяхме тези, които пускахме анкети по сайтовете си, за може член на ВСС с явен антропологичен проблем, да цитира патетично, че над  80% от обществото одобрява концепцията на Сотир Цацаров за прокуратурата. Или иначе казано над 80% от обществото харесва концепция срещу себе си. Заради нас.

Ние всички сме една Диана Найденова, един Николай Бареков, един Делян Пеевски.

Ние всички сме такова човешко дъно, че заслужаваме цялото презрение на обществото (вероятно същото онова, което силно одобрява концепцията на Цацаров), което и получаваме.

Държавата почина. Няма България. Не знам за края на света и прочие безпредметности, по които залитнахме налудно по страниците и ефирните ни честоти, но в четвъртък наблюдавахме края на България.

Видяхме лицето на страха. Видяхме и лицето на натиска. То има мазна коса, черно под ноктите и кофти дъх. То е председателят на ВАС Георги Колев, който с треперещи ръце гласува срещу издигнатия от него кандидат за главен прокурор и подкрепи фаворитът на така близкия на сърцето си Цветанов.

Видяхме лицето на гротеската – тъстът на Делян Пеевски, който заговори за себе си като за ангел. Видяхме и как ангелски се потъпква достойнство – с милиционерски ботуш в слепоочието на единственият от ВСС, осмелил се да каже истината  – Калин Калпакчиев.

Това беше предсказаните. И зарежете маите, това е истинско видение от бъдещето. Сега драги мои, всеки който се осмели да говори истината, която по правило е неприятна и не особено желана, ще се сблъсква с ангелската орда „Борисов – Цветанов – Цацаров“.

От този момент нататък депутатите от ГЕРБ, които влачиха чували с бюлетини, не само че няма да бъдат тревожен прецедент. Ще бъдат правило, както каза един познат в социалните мрежи. И ще имат охрана дори. Ако пък дръзнете да ги снимате, любезен прокурор ще ви повдигне обвинение, а двама служители на МВР ще ви арестуват, понеже родната полиция ни пази. Пази ни от нас – да не вземем да се усетим в кой кенеф газим със задоволство. Ако пробваме да излезем, ще повикат подкрепление.

От този момент нататък няма смисъл от избори. Няма смисъл от съд. Няма смисъл от медии. Избраният със страшно мнозинство (страшно да се чете като производна на страх дума)  „стабилен съдия“ Сотир Цацаров ще пренесе навика си за оперативки между съд, прокуратура и МВР върху държавата. И всичко ще се решава на любезен разговор между Бойко Борисов, Цветан Цветанов, Георги Колев , Бареков и Сотир Цацаров

Замислихте ли се бе, черноризци храбри, че храбростта ви ще се изразява в това да идете на работа и да не давате много вид колко ви е страх. Представихте ли си как ще изглежда като обвинител един съдия с наказателен уклон? Давате ли си сметка, че когато съдиш с презумпция за наказание, обвиняваш с човеконенавист?

Давате ли си сметка, че трябва да живеем с човеконенавист. А това е диагноза, чийто изход е летален.

И в смисъла на загиналата държава – искате ли да се обзаложим, че смелостта, която проявихте към непоожилата клетва Марковска (разбира се, post-mortem)  сега няма да я проявите нито вие, нито президента?

Ще надраскате няколко реда възхвала, когато той разпише указа. И после няма кой дори да съчини некролога на държавата.

В четвъртък премиерът Бойко Борисов с ножицата си ВСС преряза траурната лента. Откри края на България.

Advertisements

84 thoughts on “Post-mortem

  • Е, ама големи философи сте всички в тая държава. Такива крайности, не правят чест никому!!! Да, текста е хубав, но е просто един добър стил, без обект в реалността. Тоталитаризъм!!!

   • Ивчо, неграмотен си бе, брате… Една запетайка повече, иди – дойди, ама тоя пълен член не го научихте…

  • Браво на Полина Паунова! Не са се свършили честните журналисти! Поздравявам ви с цялото си сърце, Полина! Да кажем истината, това е, което можем и което е смисълът на нашата професия.

 1. Аз лично ще вдигна белия байрак окончателно, в момента в който президентът подпише избора на Цацаров. Дотогава имам някаква малка надеждица, че може да стане някакво чудо, ама като му знаем зависимостите на Плевнелиев от Бойко – едва ли. Все пак – да опитаме: http://www.facebook.com/groups/570710356288606/

 2. Не ви ли прави впечатление, че България повтаря едно към едно Путинова Русия, като по шаблон!

 3. -Хвала!!!-Невероятен текст,който-искрено ме Покърти…
  -Дано Успеем,да докажем,че не е истина…-Но се съмнявам….

 4. Да, наистина е страшно. Но по-страшното е, че няма алтернатива. Ако на следващите избори БСП-ДПС сменят Борисов, картинката ще стане направо гротескна. А други няма – изконното дясно се разпада и ЕНП признава Бойко и Цветанов за „десни“. Жална ни майка!

 5. Мда, който не мисли овреме и гласува по мода като част от стадо овце, сега да го е страх…
  Добро утро България! Събуди ли се вече или още спиш?!

 6. Ne razbrahte li 4e ako nqma svoiebrazen vid Revolucia shte stava vse po-zle, NO revoluciata iska jertvi, a 99% ot bulgarite sa jalki strahlivci i si kazvat zashto puk az – e, shte umrete v blatoto zashtoto bulgariana e giaurska sgan bez dostoinstvo !

  • А ти като си се чупил, имаш ли право да коментираш, кои от бълагарите в България са „giaurska sgan bez dostoinstvo“ боклук нещастен! Върни се тук, да даваш жертви и да правиш революция, щом не си страхливец! Но ти вече си доказал, че си страхливец. И без емигрантски съвети, защото като те чета, ако си беше останал в България, досега сме по-добре от Германия. Пък и пробвай на кирилица..

  • А ти какъв си? Дори не можеш да пишеш на български! Откъде имаш самочувствие да даваш акъл и мнения, нелили-недраги емигранте, жалки Хъшо?

 7. Kato gledam partiite v BG, nai-dobre se doverete na Nacionalen front za spasenie na Bulgaria, nikoi ot drugite ne stavat

 8. хубав текст..лъжлив и манипулативен от горе до доло,но пък чудесно показва освен богатството на българският език,бедната душевност на използващата го..,,виждам съвсем ясно как милиционерският ботуш ще стъпи върху лицата ни.,,..смени дилъра лелче,и не ни пробутвай претоплен Оруелски обяд. Абе,някой от тук присъстващите имал ли е проблеми със полицията..да са се заяждали с него,малтретирали,следене,заплахи за саморазправа..аз не съм,пък дори не съм гражданин за пример…та така,тези приказки за ГЕРБ-аджийско робство,обслужват едно други интереси,тя лелчето си знае кои

  • Не знам дали самочувствие или тъпота е това, което кара неграмотните да коментират, че чак и да се карат.

   • ти много неща не знаеш,и няма и да разбереш..Господ,много мъдро ти е отказал органът нужен за това.От хигиенична гледна точка,имбецилността ти е най-доброто и за теб и за обществото.

  • Иване,отвори си партийната книжчица на Герб,цункай портрета на вожда ББ и отивай да си лягаш-изпълнил си си задачата за днес!

   • мнения на вечно писукащи плъхове,не ме впечатляват особено..само минавам,вие продължавйте да оплаквате,,погребана България,,…мамини безродници..

  • Хубаво е, че си нямал! Пожелавам ти да нямаш и занапред! Ама ако си стоиш в дупката и се правиш, че не виждаш си е твой проблем! Недей се опитва да кажеш на черното бяло, защото аз няма да ти повярвам. Сигурен съм обаче, че и още доста хора няма да ти повярват, друже.

  • Всеки тоталитаризъм има нужда от група от хора като тебе, която да го подкрепя. И при Хитлер е било така.

   • а вие какво подкрепяте мили другарчета….? посъвместният форумен рев над българският гроб,инспириран от лелчето..? ами хайде кат си забършете сополите и сълзите,си направете едно дружно сепуко..така де,закъде е човек без родина..

 9. колкото до края на България,много пишещи еничари преди това са я погребвали…те отдавна са изпълнили най-смисленото си предназначение подхранвайки червеите,а България все още е тук. И ще пребъде,за разлика от словесната помия и авторката и..

  • До Иван Аргиров – колкото и да се опитваш да опъваш патриотичната струна, платените ти коментари си остават безпринципни и жалки. Не разбираш ли – нормалните и мислещи хора не се връзват на подобни смешни опити … Жалък си … Не знам, колко плащат за писането на подобни коментари, но ти си и ще си останеш жалък …

   • Ицко,да си ми виждам някъде чека..уж го пратиха,пък не е пристигнал…тук наистина има доста жалка сган,гълъбче и ти си точно по средата и…

 10. КОЛКОТО И ДА НЕ НИ СЕ ИСКА..НАПИСАНОТОТ Е ВЯРНО ЕДНО КЪМ ЕДНО…

 11. E kak ne sprqhte da revete vsi4ki……!!!!!!! Vseki koito doide na vlast e lo6…I Merkel da ni zastane na4elo i na neq 6te i namerite kosuri! E kak puk nqma kap4ica turpenie tozi narod?? Iskame ot dnes za utre da cufnem i da vurjem! Ei za tova nikoga nqma da se opravim, a germancite 6te drupnat o6te 100 godini napred, za6toto sa turpelivi i posledovatelni, i spazvat pravilata. A na nas ni e hubavo da ima anarhia, vseki da pravi kakvoto si iska…..Krivo razbrana demokracia…Povru6ta mi se ot tozi 6iban bulgarski mantalitet!!!!!!!!!!

  • не е зле да почнеш да пишеш на кирилица,когато коментираш България.И в случай не става дума нито за просперитет,нито за благосъстояние,а за отнемане на свободи,драги емигранте,които би трябвало да са над благосъстоянието в ценностната система на всеки индивид!

   • кои свободи са ти отнети бе Юлиянчо..? и бъди конкретен ако обичаш,не се измъквай като мокър плъх..кои..? заучените лозунги,вършат работа само пред идивиди възползващи се от свобода да са прости..

  • До Emigrant.
   Не знам колко парички взимаш за жалките си, смешни коментари тука. Това си е твоя работа. Очевидно е, че си платен форумец на властта. Единствено ти пожелавам, когато някой ден сам си поставиш примката около врата и се запиташ „какво направих“, да се сетиш как днес си помогнал за погребването на България, плюейки по авторката на този смел пост!

  • Айде по-кротко емиграцията със съветите! Меркел тук никой не я иска. А ти, ако не си искал от днес до утре да цъфнеш и вържеш, щеше да си стоиш в България и да даваш пример с твоя си манталитет.. От който очевидно нямаме нужда. Така че, стой си там. Не си си дал труда даже на кирилица да пишеш…

 12. Драги българи, братя и сестри, братовечеди и братовчедки, дами и господа, баби и дядовци, ето едно мрачно четиво да ни топли през коледните дни! Защото повярвахме, че „преклонена главица сабя не я сече“ и ето го резултатът! Заслужихме нова диктатура на простащината, нахалството, милиционерщината. Отново управляват живота ни по отвратителен начин. Дремнете си преди Коледа, отхвърлете неприятните теми преди празниците, да имате сили за нови тегоби, за поредната „орисия“. Радвайте се на елхата, хапнете, понапийте се, поживейте си сега, че януари месец ще е още по-студен, беден и възможно най-несправедлив. Весели празници!

 13. Камелия Обретенова: А, това със забраната на снимките, го приложиха успешно и на миналите избори. Лично имам честта, като журналист от малък провинциален вестник, да получа полицейско разпореждане, че нямам право да снимам в изборните секции и района около тях. Обжалвах решението в АС и го отмениха, но МВР го обжалва и януари 2013 ще се видим във ВАС Оказа се, че има и свестни съдии, но човекът гледал делото ми като председател на АС-Монтана, вече не е такъв http://www.asmontana.com/aktove/media/fdb/0061d811/66511712.htm

 14. Как само си личат платените коментатори – веднага налазиха и почнаха да критикуват авторката. Няма по-жалки хора… Дано да можете да се гледате в огледалото , без да се срамувате от себе си …

   • Според мене човече ти си на щат. Това ти е работата – да следиш кометари. Мизерни пари ти дават, ама и ти си мизерна душица. Жалко за теб анонимнико…

  • Генов,според си пълен житейски аутсайдер,и собствената ти инфантилност я прехвърляш на всичко и на всеки..сори ,това не ти решава проблема

   • Даа, освен да храниш, друго не може да роди празната ти глава

   • Генчо,когато фактите говорят подобните теб гледат стреснато…липства ти класа за да общуваш пълноценно…хубаво е човек да се възхищава на някой,лошото е когато това в скопен мисловно автор на подобни словесни бълвочи…бг-овцата най обича да се тръшка и реве колко е зле и безнадеждно всичко,белким някой я ожали..овча му работа

 15. Изборът на Цацаров е много добър!Радвам се че това е новият главен прокурор.А този който е написал този текст е един грозен манипулатор който иска да всява страх, няма да му се получи.
  Животът продължава и всичко което се случва има своят смисъл! Не можете да промените страната или хората около вас, затова променете само себе си!
  Успех!

  • ей сегичка ще дойдат,, демократите,,,под прикритие да ти обяснат какъв платен манипулатор си..чакай само да забършат слюнките си..

   • За да сте манипулатори, трябва да имате съответното образование. Но очевидно го нямате.И двамата.

  • ей го единият изкочи,в бързината дори не е успял да вдигне посраните си гащи..вони..

 16. Смешно и и жалко..ревящите за мъртвата демокрация,и погребаната свобода на словото,.не търпят никакво противоположно мнение и,,врагът,, веднага бива заклеймен като платен агент Комунизмът още е в главата ви,не плачете за България,тя ще се оправи..плачете за себе си..вие сте обречени,генно обременени сте..и не заради Борисов..

 17. Каква драма, Какъв трагизъм! Какъв патос!
  И докато едни виждат всичко в черно и имат очи САМО за него, то други се опитват да напраявт нещо градивно и полезно.

 18. ,, храбростта ви ще се изразява в това да идете на работа и да не давате много вид колко ви е страх,,-чувал съм че в Курило,доста успешно се справяли със страховите неврози…

  • правилно пишеш „чувал съм“, щото ако си стъпвал там като персонал, няма и думи да ти останат за писане или говорене, пък какво остава за хората, които са като пациенти там… мери си приказките и се радвай ако не си посещавал това място и ако отправяш някога послания към някакъв бог или вселената като цяло, пожелай си никога да не разбираш за какво става дума.

   • Ами човека май е от старата школа. Политически неудобните-в психиатрията.

   • школа..школовка..манипулатори платени агенти…абе вие по рождение ли сте си зомбирани,или сте жертва на нещастни обстоятелства..? няма ли някой да ме определи като представител на световният ционистки заговор,та да стане филмът пълен..

 19. ,, А това е диагноза, чийто изход е летален.,,-авторката поне е оцелила правилно диагнозата си..

 20. Ванка, спри се, бре. Написа повече текст от статията. Ще си каже човек, че след толкоз изписано, ще си се научил да пишеш правилно. Ще си каже, но ще сбърка :-). Хайде, със здраве – повечко секс и по-малко правописни и граматически грешки.

  • ще каже човек, че пишещите правилно,би трябвало и да разсъждават правилно..ще каже,и ще сбърка…стадният инстикт и колективният разум не позволяват такива мозъчни аномалии

  • ако смяташ че ,,правилното мислене,,е заключено и се изчерпва с правилното писане…не си нищо повече от ,, тухла в стената.,, както пеят великите Пинк Флойт….

   • Пинк ФлойТ. Стига бе :-). Вече става смешно. Няма такава банда. Виж Пинк Флойд е друга работа.

    Не мисля, че има „правилно“ мислене. Но мисля, че човек, който има самочувствието да коментира и то в писмен вид, трябва да може да пише правилно. И да не бърка имената на „великите“.

    И още нещо – мисля (забележи, мисля), че умният човек, който освен да мисли и разсъждава, ще е разсъдил, че не е зле да се научи да пише.

    Ега ти тухлата съм, а?

 21. Наистина не си струва да се обръща внимание на постингите в подкрепа на Цацаров и душеприказчиците му. Хора, наричам ги така за яснота, въпреки че името не отговаря на съдържанието, които продават вяра,родина,близки,морал,съвест и т.н. е имало винаги.
  Те са тежко душевно болни и няма смисъл да бъдат коментирани.
  Аз ще се обърна към здравомислещите с въпроса – Защо стигнахме до тук и наистина ли няма изход?
  Авторката намира вина в себе си и в колегите и по перо „черноризци храбри“, но вината е и върху всички нас.
  Най големия ни грях е, че нямаме вяра и сили да видим изхода, и да тръгнем към него.

  • аторката страда от комплекс за малоценност,и приравнявайки се с Ч.Храбър удовлетворява собственият си стремеж за значимост..пък ти от какво страдаш е въпрос подходящ за лекарски консорциум..

 22. Не се притеснявай 🙂 Не е толкова страшно 🙂
  Никой не те кара да седиш в България всъщност. Тея прозрения за България са просто пристъп на Стокхолмския синдром. Това е мазохизма сбутан в ъгъла под леглото, който е изкочил ненадейно 🙂

  Просто хората толкова си могат. Българите не са способни да живеят в общество, и да работят над една идея заедно, съществува само индивида.
  И всичко това което си написала в статията е просто следствие от този прост факт. И колкото и статии да се напишат, колкото и каквато и информация да има това нищо няма да промени. Защото не можеш да промениш друг човек насила, а на повечето хора тази ситуация им харесва. Устройва ги…

  Истината е че просто това което липсва в България е точно милиционерския ботуш. Защото без него просто няма посока. Всеки си дърпа в неговата посока, и накрая резултата е обществото което наникъде не се движи.

  • Е, не ми е добре, полицейския ботуш да ми дава насока. Тоя филм съм го гледал до 89та 🙂

   • Асенчо,да сравняваш периода до 89 със този след 2009 е израз на висш пилотаж във дебрите на мозъчната пасивност….дебилноста ти провокира много въпроси за еволюционното ти развитие,и по точно за липсата му..

   • верно ? значо сега ти е по добре 🙂
    аз съм бил твърде малък за осъзнавам тоз полицейски ботуш, но определено стадото има нужда само от 1 овчар, който знае накъде го води….

   • Ванка, пак не можеш да се концентрираш. Къде прочете нещо да сравнявам?

   • ,, Тоя филм съм го гледал до 89та..,, само не ми казвай че страдаш от раздвояване,а защо не и разстрояване на личността..

  • Безсмислена причина да ни накарат да слушаме? Постепенно, въпреки пороците и зависимостите ни. И така нататък…

 23. Ние, хората, сме склонни да даваме по-скоро негативна оценка, отколкото положителна… та и аз така… винаги съм МНОГО ЗА човек да изразява гражданската си позиция, пък било то и с пунктуационни грешки или с нелогични доводи. Текстът е популистки. Няма дълбочина, опива се авторът да направи някаква антитеза, но кому е нужно да намесва теми, които нямат нищо общо? Както и да е… всеки опит за подтик към останалите за размисъл е повод за адмирация! Ако наистина искаш задълбочен текст, имаш право на достъп до информация като гражданин, извади факти!
  Пожелавам ти успех!

  • В текста виждам основно факти и препратки към официалните сайтове на организациите, не?

 24. дойде време комунисти да проплачат от комунисти – забавно е, но само донякъде… Защото е като борба в некъв техен си стил – без вадене на мръсни ризи, т.е. закрито партийно събрание, ахахаха, как пък на лелчето-авторка не й се изплъзна едно грешно име като ровч, рпетк, маслар или друг някой дръглив пес

 25. Bravo!
  Men ne me e strah. No me e sram. I mi e gadno. No te sami shte se unishtojat, siguren sym (zaedno s nas, za syjalenie).

 26. Ха-ха.. Пълни глупости. А препратките с края на света вече са банални и досадни. Ходете и се гръмнете, уважаема, щом сте толкова отчаяна и очевидно не виждате по-далече от носа си. По-скоро от носа на някои хора, чиито дългогодишен труд в посока „крада от държавата и се гордея с това“ е съсипан.

 27. Много добър текст,не е негативен и черноглед както някой тук го определят,по скоро е за дълбок размисъл!
  .

 28. И какво постигна с тези красиво изказани и точни думи,навярно трогна някоя струна в този овчи народ…..пълна заблуда.Идват празници,всеки след втората ракия ще се съгласи с теб..и до там….Много жалко…

 29. Здравей Поли,

  Благодаря ти за поредния точен коменар във връзка с „избирането“ на новия главен прокурор – К.Цацаров. Явно много обича да папка цаца, а и по-големи цаци от нас, обикновените български граждани няма. Бяхме големи цаци, когато още като дойде „великия цар“, който ни обеща да се оправим само за 800 дни. Продължавахме да сме рибки, когато ни обещаваше пълно благосъстояние, но „когато ни дойде времето“ и т.н. изрази и само изрази. Бяхме подобни рибки, когато назначи за поста главен секретар на МВР, Б.Б. Бяхме цаци, когато същият стана кмет, а после основ ГЕРБ и спечели изборите. Сега вече демокрация няма, има клакьорски партии подчинени на фюрера. Какъв хубав триумвират под ръководството на Б.Б, Борисов-Цветанов-Цацаров. Както е казал гениалният Буров, в България неможе да има демокрация /макар самият той до края на живота си е бил радетел на парламентарната демокрация/. Не бъди толкова тъжна, всяка една диктатура винаги се срутва надолу и всеки един диктатор рано или късно пада от власт.

  Много поздрави:

  Стоян

  >––– Оригинално писмо ––– >От: SYSTEM OF ERRORS >Относно: [New post] Post-mortem >До: stoyan06@abv.bg >Изпратено на: Петък, 2012, Декември 21 09:18:17 EET > > > WordPress.com > Polina Paunova posted: „Страх ме е. Ама съвсем истински. Страх ме е, че няма да мога да казвам това, което мисля, да пиша, това което мисля. Страх ме е, че повече никога “ > >

 30. След прокурори като Татарчев и Филчев, безстрашните ни журналисти се уплашиха и започнаха да пишат колко е страшен новия. И аз вече съм спокоен – щом пишат против него – всичко е наред. Едно време нямаше такива смели текстове (защо ли ?) и наистина беше страшно.

 31. Здравейте всички,
  След като вече сте прогледнали окончателно, и след като сте си задали въпроса „Какво правим оттук нататък?“, можете да прочетете отговора на http://www.zaedno.mobi.
  С поздрав,
  Иван Дарачкиев
  ПП Да, и Честита Коледа, все пак!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промяна )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промяна )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промяна )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промяна )

w

Connecting to %s